Bu sohbetlerden ilki 22 Kasım Pazar günü “Liderlik evde başlar: Doğru Ebeveynlik” semineri ile başladı.
Yönetici Koçu, Sanat Terapisti, Eğitimci ve Fakülte Üyesi Talya Vardar’ın koçluğunda gerçekleştirilen seminer kapsamında; “Liderlik ve ebeveynlik ilişkisi”, “Çocuğumuzun mizacı”, “Mizaç Karakterin % 50’si”, “Dört mizaç ve her mizaca uygun koçluk yöntemleri”, “Siz çocuğunuzda nasıl izler bırakıyorsunuz?”, “Çocuk beyni nasıl çalışır?”, “Teknolojinin çocuğun beynine etkisi; Bağımlı mıyız yoksa bağımsız mı?” konu başlıkları Türkiye’den ve dünyadan örneklerle ele alındı. Seminerin ardından Talya Vardar anne ve babaların sorularını yanıtladı.
Ebeveynlerin çocukları ile ilgili ikili ilişkilerinin ele alındığı, toplumda sağlıklı ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen seminerde Talya Vardar, karakterimizin önemli bir bölümünün doğuştan getirdiğimiz mizaç olduğunu ve bunun karakterimizin yüzde ellisini oluşturduğunu, kalan yüzde ellide ise ebeveynin etkisi olduğunu söyledi.
Aile iletişimin önemine değinerek, toplumdaki olumsuzlukların aşılmasında iletişimin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vardar, “ Ebeveyn olarak çocuğunuza kendisine güvenmeyi, değer vermeyi, mizacının güçlü ve zayıf yanlarıyla baş etmeyi, arkadaşlık ilişkilerinde sağlıklı ilişkiler kurmayı, kendi mizacına uygun bir lider olmayı öğretebilirsiniz” diye konuştu.
Talya Vardar Hakkında
Talyaa Vardar, merkezi Vancouverʼda bulunan uluslararası FLOW Coaching International ve FLOW Leadership Institute’ün kurucu ortağı ve merkez fakülte üyesi, Koç Üniversitesi Executive MBA Programları fakülte üyesi ve ISTUD Business Schoolʼun (İtalya) uluslar arası fakülte üyesidir.
ODTÜ Kamu Yönetimi’nin ardından, Gestalt Metodolojileri eğitiminin yanı sıra, Psikopatoloji, Gelişim Psikolojisi programlarını tamamlamış, ardından İsviçre’de Sanat Terapisi üzerine master yapmıştır. Eş zamanlı olarak, Tibet’li bir ustadan biyoenerji terapileri öğrenmek üzere 3 yıl özel öğrencisi olmuş ve şifa üzerine yoğunlaşmıştır. Kaliforniya’da beyin ve yaratıcılık üzerine araştırmalar yapan bir enstitüde bir süre kaldıktan sonra, Vancouver Sanat Terapisi Enstitüsü’ne bağlı olarak Sanat Terapisti olarak çalışmıştır. Bu sırada, Vancouverʼda Koçluk eğitimini tamamlayarak profesyonel koç olmuştur.
Şimdiye dek 3000 saatin üzerinde terapi, 2500 saatin üzerinde koçluk ve kendi bütünsel sentezleriyle dönüştürücü çalışmalar yapmış olan Talyaa, kendisini ‘hayat boyu öğrenen’ olarak tanımlamaktadır. Talyaa Vardar, ICF Uluslararası Koçluk Federasyonu MCC akreditasyonuna sahiptir.
Kaynak: Konuthaberleri.com
www.insaatgundemi.com