Bin 96 Sosyal Konut Sahiplerini Buldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, hedeflerinin 100 bin sosyal konut yapmak olduğunu bildirdi.

Bin 96 Sosyal Konut Sahiplerini Buldu
Bin 96 Sosyal Konut Sahiplerini Buldu Yönetici
Bu içerik 2572 kez okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan Sosyal Konut Projesi kapsamında, Sincan Temelli’de yapılan konutların sahiplerinin belirleneceği kuraların çekilmesi için Serim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda tören düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılında iktidara geldikleri günden bu yana çevre, yeşil alanlar, kentsel dönüşüm, sosyal yardımlar ve hizmetler, konut üretimi ve sosyal konut projeleri konularında çok büyük bir devrim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye’yi yeni, modern ve estetik binalarla tanıştırdıklarını, gecekondu kavramına son verdiklerini ve vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmasını sağladıklarını anlatan İslam, toplu konutta bir devrim gerçekleştirdiklerini ve 81 ilde 650 binden fazla yeni konut yaptıklarını, 2023 yılında 6,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlamayı hedeflediklerini aktardı.

İslam, muhtaç ve yoksul vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ arasında 2009 yılında imzalanan protokolle sosyal konut projesini uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Bu kapsamda bakanlık olarak TOKİ’ye 1 milyar 251 milyon lira kaynak aktardıklarını anımsatan İslam, bu proje kapsamında 1+1 ve 2+1 odalı nitelikli sosyal konutlar yapmaya başladıklarını, bugüne kadar 37 bin civarında konutun yapım işlemlerinin tamamlandığını, bunların 25 bininin hak sahiplerine teslim edildiğini, 13 bin civarında konutun da ihale ve inşaatının sürdüğünü aktardı.

Proje çerçevesinde, Ankara’da Mamak Kusunlar’da bin 176, Beypazarı’nda 24 konutun teslim edildiğini hatırlatan İslam, “Projede yapılan konutlarda, ihtiyacı olan vatandaşlarımız dönemsel artış uygulanmaksızın, tüm taksitleri sabit, 100 ila 130 lira olmak üzere 270 ay vade ile ev sahibi oluyor. Konutların gerçek maliyetini hak sahiplerimize yansıtmıyoruz. Bunu bakanlığımız kaynaklarından sübvanse ediyoruz” diye konuştu.

Bugün düzenlenen kura töreniyle, proje kapsamında Sincan Temelli’de yaptırılan bin 96 konutun teslim edileceğini dile getiren İslam, kuraya bin 373 kişinin katılacağını, bunlardan 210’nun engelli olduğunu söyledi.

Bakan İslam, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnşallah bu konutların hepinize mutluluk ve saadet getirmesini temenni ediyoruz. Bu evlerde mutlulukla yaşamanızı diliyoruz. Bundan sonra da konutlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz 100 bin konut. Sistemimizi daha iyileştireceğiz, daha güzelleştireceğiz. Türkiye’nin her yerinde isteğe ve müracaata bağlı olarak konutlarımızı, sosyal konutlarımızı TOKİ ve yerel yönetimlerimizle birlikte yaparak, sizlere teslim etmeye devam edeceğiz. Hepinize bol şans diliyorum. Yeni evlerinizde mutluluklar diliyorum. Allah’a emanet olun.”

“TOKİ’nin ürettiği konutların yüzde 85’i sosyal konut”

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise kurumun 58, 59, 60, 61 ve 62. hükumetlerin planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği kapsamında bugüne kadar 81 ilde, 659 bin 861 konut rakamına ulaştığını, üretilen konutların yüzde 85’inin sosyal nitelikli konutlar olduğunu, bunlar için 69,5 milyar liralık ihale gerçekleştirildiğini belirtti.

Karaca, TOKİ’nin sosyal donatı uygulamaları kapsamında ülke genelinde 22 bin 153 derslikli 987 okul, 14 üniversite, 988 spor salonu, 266 hastane, 522 ticaret merkezi, 515 cami, 42 kütüphane, 150 kamu hizmet binası ve 18 stadyum yapımı gerçekleştirildiğini vurguladı.

TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 100 bin sosyal konutun yapımının hedeflendiğini anlatan Karaca, bunlardan 38 bin 877’sinin projelendirilmesine ve üretimine başlandığını, 26 bin 947’sinin ise hak sahiplerine teslim edildiğini anlattı.

TOKİ’nin Ankara’da da birçok projeye imza attığını aktaran Karaca, 226 şantiyede 74 bin konut rakamına ulaşıldığını, 54 ilköğretim, 26 lise, 25 kreş, aile toplum merkezi, yüzme havuzu, katlı otopark, 7 hastane, 13 sağlık ocağı, 5 kütüphane ve çok sayıda kamu hizmet binasının imalatlarının gerçekleştirildiğini aktardı.

Bin 96 sosyal konut sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından bin 96 sosyal konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

Bakan İslam, kurada, Münevver Özatat adlı vatandaşın ismini ve ardından da konut kurasını çekti.

Özatat, çok sevinçli ve mutlu olduğunu belirterek, “Allah razı olsun. Bana çıkacağını hissetmiştim, içime doğmuştu. Herkese nasip olsun, hayırlısı olsun. Herkes bu mutluluğu tatsın. Rabbim herkese nasip etsin. Bakanımızdan, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan çok çok memnunum. Çok çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?