TANAP Projesinin Kapsamı Genişliyor

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, "Irak'ta da sahalar var.

TANAP Projesinin Kapsamı Genişliyor
TANAP Projesinin Kapsamı Genişliyor Yönetici
Bu içerik 1278 kez okundu.

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, “Irak’ta da sahalar var. TANAP’a bağlanması mümkün. Irak için çalışmamız var. Türkmen gazı da seçenek olabilir. Serdar adı verilen sahalar var. Oradan da gaz gelebilir” dedi. Star’dan Ercan Baysal’ın haberine göre; TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede tek giriş iki çıkış olduğunu belirterek, “Yunanistan’da bir çıkış var. Hukuki düzenlemelerin artırılması gerekiyor. Irak’ın da olabileceğini düşünüyorum. Irak’ta da sahalar var. TANAP’a bağlanması mümkün. Irak için çalışmamız var. Türkmen gazı da seçenek olabilir. Serdar adı verilen sahalar var. Oradan da gaz gelebilir” dedi.

İlk gaz 2018’de

TANAP’ta ilk gaz akışı 2018’de gerçekleşecek. Başlangıçta yıllık 16 milyar metreküp olarak planlanan taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metreküpe ve ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

4,5 milyar dolarlık kontrat

TANAP projesine ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Düzyol, Eskişehir’den Trakya’ya kadar olan Yunanistan’a kadarlık bölümün ihalesinin tamamlandığını belirterek “Deniz geçişi hariç önemli kontratlar imzalanmış durumda. Yaklaşık 4,5 milyar dolar değerinde kontrat imzaladık. Proje geriye dönüşü olmayan noktada, oldukça hızlı ilerliyor. İnşallah hedefimiz 2018 Haziran’da bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişiye sahada istihdam sağladık, 2.500 iş makinesi dört tarafta çalışıyor. Bu yıl istihdam 8 bin kişiye ulaşacak. Çok ciddi bir rakam” dedi.

kaynak:yapi.com.tr


www.insaatgundemi.com
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?