Konut borcu İsveç ekonomisini tehdit ediyor

Riksbank Başkanı Ingves; "İsveç'te yaşanan konut borcu krizi ülke ekonomisinin gelişimi açısından tehdit oluşturuyor" dedi.

Konut borcu İsveç ekonomisini tehdit ediyor
Konut borcu İsveç ekonomisini tehdit ediyor Yönetici
Bu içerik 1498 kez okundu.

İsveç Merkez Bankası (Riksbank) Başkanı Stefan Ingves, ülkede yaşanan yoğun konut borcu sıkıntısının ülke ekonomisinin gidişatına uzun vadede ciddi zararlar verebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Ingves, İsveç devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Geçen hafta repo faizi oranının değişmeyerek yüzde -0,35’de kalması İsveç ekonomisinde olumlu gelişmeler ortaya çıkardı. Fakat bu durum ülkede ciddi bir hal alan konut borcu krizi meselesinin üstünü örtmez" dedi.


Stefan Ingves, İsveç’te konut piyasasının iyi bir şekilde işlemediğini belirterek, ekonominin uzun vadede ciddi bir riskle karşılaşmaması için bu konuya bir an önce geniş kapsamlı siyasi bir çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.


İsveçliler Avrupa’da hane başına borcu en yüksek insanlar arasında bulunuyor. Bu duruma ana sebep olarak ise özellikle 2008 yılından sonra hızla artmaya başlayan konut fiyatları gösteriliyor. İsveç’te konut fiyatlarının son on yılda iki kat arttığı belirtiliyor. 

 

www.yapi.com.tr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?