Gaz Deposu Havzasının Parka Dönüşümü

Bell Philips Architects projesi Gasholder Park, tarihi gaz deposu iskeletinin içine yerleştirilen dairesel bir yeşil alan.

Gaz Deposu Havzasının Parka Dönüşümü
Gaz Deposu Havzasının Parka Dönüşümü Yönetici
Bu içerik 875 kez okundu.

Bell Philips Architects projesi Gasholder Park, tarihi gaz deposu iskeletinin içine yerleştirilen dairesel bir yeşil alan. Kings Cross bölgesinin geliştirilmesinin parçası olarak yapılan yeniden kullanım projesi, “eskiyle yeninin güzel bir karşıtlığı” olarak ifade ediliyor.

1850’de inşa edilen ve 2. Derece Viktorya (Grade 2 Victorian) listesinde olan 8 No’lu Gaz Deposu, 2000 senesinde kullanıma kapandı. Yapının çerçevesi olan 25 metre yüksekliğindeki strüktür, Pancras Meydanı’ndaki orjinal yerinden kaldırıldı; King Cross’a taşınarak Shepley Engineers tarafından yeniden monte edildi ve döşendi.

Bell Philips Architects, 2009’da Gasholder Park projesiyle katıldıkları yarışmayı kazandılar. Proje 2015 senesinde tamamlandı. Ofis strüktürün içine, 30 metre çapında, cilalı paslanmaz metalden yapılmış saçak da ekledi.

kaynak:arkitera.com


www.insaatgundemi.com
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
3. Havalimanı'nın lale figürlü kulesinin yüksekliği 90 metreye ulaştı
3. Havalimanı'nın lale figürlü kulesinin yüksekliği 90 metreye ulaştı
Kadıköy Rıhtım'a yapılacak camiye Koruma Kurulu onay verdi
Kadıköy Rıhtım'a yapılacak camiye Koruma Kurulu onay verdi