Nefise Akçelik Kimdir?

Nefise Akçelik Kimdir, Nefise Akçelik neler yaptı, Nefise Akçelik mesleği nedir

Nefise Akçelik Kimdir?
Nefise Akçelik Kimdir? Yönetici
Bu içerik 20283 kez okundu.

Nefise Akçelik
1955 yılında Tekirdağ'da dünyaya gelen Nefise Akçelik, 16 yaşında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırdı. Bölümündeki tek kız öğrenci olan Akçelik, 20 yaşında çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca öğrenmiş olarak okulunu tamamladı. Nefise Akçelik, 1978 yılında evlendi. Aynı yıl Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sınavını kazanıp tünel şefi olarak göreve başladı. Zemin mekaniğine aşık olan Nefise Akçelik, o günden sonra başında baretiyle bütün yurdu gezerek tünellerin zemin etüdlerini hazırladı. Emek verdiği her tüneli sevdi. Ama iki işe büyük önem verdi: Bolu Tüneli ve Karadeniz Otoyolu'nda bugün kendi adının verildiği Türkiye'nin en uzun tüneli.

Karayolları Zemin Mekaniği Şube Müdürü Nefise Akçelik ve ekibi 2001'de büyük tehlike atlattı. Buldozer hemen yanlarında devrilince bir işçi hayatını kaybetti. Aynı yıl uçaklarına yıldırım düştü. Eşinin deyişiyle 'Korkusuz' Nefise Akçelik, işini bırakmayı bir tek gün bile düşünmedi.

Akçelik, 2000 yılında göğüs kanserine yakalandı. Tedavisi sürerken bile işini aksatmadı. Boynundan geçirdiği ameliyattan kısa bir süre sonra baretini takıp işinin başına döndü. Ancak hastalık hızlı ilerledi. Ölümüne 1 ay kala emekli oldu. Bu süre içinde uluslararası uzmanların katıldığı tünel konferansını düzenlemeyi başardı. 3 Ekim 2003'te, 25 yılını verdiği ve açılışını görmek için büyük istek duyduğu Türkiye'nin en uzun tünelinin ve Bolu Tüneli'nin açılışını göremeden dünyadan ayrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?