“Neden beni dinlemiyorsun?” diyenlere 5 geçerli cevap

Bazı kişiler, karşısındaki kişinin kendini dinlemediğinden yakınıp dururlar. Dinlemedikleri için de küplere binerler veya çok üzülürler. Ama bu durumun sebebi tamamen siz olabilirsiniz. Ya anlatma şeklinizden dolayı ya da anlatmayı becerememenizden dolayı insanlar sizi dinlemiyor olabilir. Bu nedenle karşınızdaki kişi sizi dinlemiyor diye suçlamadan önce kendinizi bir ölçüp biçmenizde yarar var! Genel olarak bakıldığında kişiler …

“Neden beni dinlemiyorsun?” diyenlere 5 geçerli cevap
“Neden beni dinlemiyorsun?” diyenlere 5 geçerli cevap Yönetici
Bu içerik 1041 kez okundu.

Bazı kişiler, karşısındaki kişinin kendini dinlemediğinden yakınıp dururlar. Dinlemedikleri için de küplere binerler veya çok üzülürler. Ama bu durumun sebebi tamamen siz olabilirsiniz. Ya anlatma şeklinizden dolayı ya da anlatmayı becerememenizden dolayı insanlar sizi dinlemiyor olabilir. Bu nedenle karşınızdaki kişi sizi dinlemiyor diye suçlamadan önce kendinizi bir ölçüp biçmenizde yarar var!

Genel olarak bakıldığında kişiler bencil olanları dinlememeyi tercih ediyor. Aynı zamanda çok konuşan veya ‘mıy mıy’ konuşan insanlar da dinlenmiyorlar. Peki, bu noktada neler yapabilirsiniz? Aslında oldukça basit! Karşınızdakine neden beni dinlemiyorsun dediğinizde aldığınız cevabı kabullenmek ve bu yönlerinizi düzeltmek. Eğer daha etkili konuşma yapmak istiyorsanız da bu konuda kurslara katılabilirsiniz.
Gelelim, insanların sizi neden dinlemedikleri konusunda verdikleri geçerli cevaplara:

“Çok konuşuyorsun!”
Kelimelerinizin ve cümlelerinizin ardı arkası kesilmiyorsa, nefesiniz tükense de konuşmaya devam ediyorsanız, bilin ki karşınızdaki kişi sizi dinlemiyor. Çünkü onu canından bezdirene kadar konuşuyorsunuz ve makineli tüfek gibi ardı ardına gelen kelimeleriniz sizi dinlemekten vazgeçmesine neden oluyor. Hele bir de aynı şeyleri tekrar tekrar söylüyorsanız, zaten dinlenmek gibi bir şansınız hiç yok.

Eğer çok konuşuyorsanız, bu karşınızdakini yalnızca sıkmıyor; etkili bir iletişim kurmanızı da önlüyor. Aynı zamanda karşınızdaki kişinin sözünü keserek konuşmanıza devam ediyorsanız, karşınızdaki kişinin size pek saygısı kalmayacaktır ve bu nedenle de dinlemekten vazgeçecektir. Çizeceğiniz imaj ise anlayışsız, bencil, saygısız, çenesi düşük…

“Uykumu getiriyorsun!”
O kadar yavaş konuşuyorsunuz ki, karşınızdaki kişinin siz konuşurken içi geçiyor ve rüyalar alemine geçiş yapıyor. Anlatmak istediğinizi net cümlelerle anlatmayı başaramazsanız, karşınızdaki kişi sizi dinlemeyecektir. Daha doğrusu dinleyemeyecektir!

Mızmız diye tabir edilen ve bir konuyu anlatırken kırıldı kırılacak kişilerdenseniz, karşınızdaki kişinin sizi dinlemesini sağlayamazsınız. Bu konuda da yapmanız gereken bir konuşma eğitimine katılmak, çekingenliğinizi atmak olabilir. Sıkıcı, bezgin, mızmız, bayık gibi lakaplar almak istemiyorsanız, konuşma tarzınızı değiştirmeniz de yarar var.

“Kimseyi dinlemiyorsun, hep sen konuşuyorsun!”
Eğer kimseyi dinlemeden ve konuşmasına izin vermeden sadece kendiniz konuşuyorsanız; karşınızdaki kişilerin sizin konuşmanıza saygısı kalmayacaktır. Sonuçta da sizi dinlemekten vazgeçeceklerdir. Karşınızdaki kişi konuştuğu zaman sözünü kesmeden onu dinlemelisiniz. Kişileri dinledikçe, sizi dinleyen kişilerin sayısının da arttığını göreceksiniz.

“Konudan uzaklaşıyorsun”
En çok karşılaşılan durumlardan birisidir. Konuyu A noktasından alıp B noktasına büyük bir hızla taşıdığınız için insanlar sizi dinlemek istemiyor. Çünkü konu dışına çoktan çıktınız ve havuzu dolduran musluğu açık unuttunuz. Bu nedenle de insanlar sizi dinlemekten yoruldu!

Konunun dışına çıkmadan, alakasız noktalara çekmeden yapacağınız net bir konuşma çok daha etkili olacaktır. Daha etkili olsun diye çıktığınız dolambaçlı yol, aslında konunun dışına çıkmanıza ve usta bir konuşmacı değilseniz, insanların “ne diyor bu” tepkilerine maruz kalmanıza neden olacaktır.

“Sürekli muhalefetsin”
Karşınızdaki kişinin yanıldığını söyleyerek konuşmaya başlıyor veya kesinlikle katılmadığınızı söyleyerek fikirlerini küçümsüyorsanız, sizi dinlemekten vazgeçeceklerdir. İnsanların fikirlerini ve düşüncelerini küçümsercesine muhalefet oluyorsanız, aranızdaki saygı kaybolacaktır. Aynı zamanda sürekli bu şekilde davrandığınız için karşınızdaki kişi de sizin yanlışlarınızı aramaya başlayacak ve bencil olduğunuzu söyleyecektir.

Paratic.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?