Avrasya Tüneli geçişi 5 dolar + KDV olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli inşaatının yüzde 82’sinin tamamlandığını belirterek, “Hedefimiz yıl sonunda tüneli bitirerek İstanbul’un ve İstanbullunun hizmetine sunmak” dedi. Anadolu Yakası’ndan tünele giren Arslan, Avrupa Yakasına kadar geçerek incelemelerde bulundu. Arslan, deniz yüzeyinin 106.4 metre altından geçen projenin bu anlamda bir rekoru elinde bulundurduğunu dile getirerek, tünelin 12 metrelik …

Avrasya Tüneli geçişi 5 dolar + KDV olacak
Avrasya Tüneli geçişi 5 dolar + KDV olacak Yönetici
Bu içerik 2128 kez okundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli inşaatının yüzde 82’sinin tamamlandığını belirterek, “Hedefimiz yıl sonunda tüneli bitirerek İstanbul’un ve İstanbullunun hizmetine sunmak” dedi.

Anadolu Yakası’ndan tünele giren Arslan, Avrupa Yakasına kadar geçerek incelemelerde bulundu. Arslan, deniz yüzeyinin 106.4 metre altından geçen projenin bu anlamda bir rekoru elinde bulundurduğunu dile getirerek, tünelin 12 metrelik çapıyla da rekorun sahibi olduğunu aktardı.

“Bu rekor proje, tarihi yarımadadaki trafiğin İstanbul’u daha fazla yormadan deniz altından Anadolu’ya geçmesini sağlıyor” diyen Arslan, Anadolu’dan Avrupa’ya geçmek isteyenleri ise şehir içinden, 1.5-2 saatlik köprü trafiğinden kurtararak 15 dakikada karşıya geçmelerini sağladığını anlattı.

7 ay erken bitiyor
Arslan, “Normalde 2017’nin Temmuz ayında bitirilmesi gereken proje 7 ay erken bitirilmiş olacak” diye konuştu.
Tünelin günde 120 bin araca hizmet etmesini öngördüklerini, yılda 40 milyon adet ettiğini dile getiren Arslan, tünel geçiş ücretine ilişkin bir soru üzerine, “Geçiş ücretinin dövize endeksli olduğunu biliyorum. Onun açılma tarihinin güncellenmesi gerekiyor. 5 dolar artı KDV olacak. Yani 15 ila 20 lira arası olacak. 5 dolar artı KDV olarak biz öylemiş olalım” diye konuştu.

Milliyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank 0.69 konut kredisi nasıl hesaplanır?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?
0,89 ve 0,99 Faizli Konut Kredisine Kimler Başvurabilir? 2022 3 Yeni Konut Paketi Nedir?